Skip to main content

Hvordan er det å ha hytte i Hjelmeland? Og blir det ikke kjedelig å fortsatt være på samme sted etter hvert som årene går?

Det lurte vi på. Derfor inviterte vi oss selv på hyttebesøk til familien Jostein og Inger Wagle. Paret kjøpte hytte i Enkel Byggs hyttefelt i Sandangervågen på Randøy i 2008, og har så å si vært der siden.

En del av familien

– Velkommen inn, hilser Jostein Wagle. Han tar imot oss i hyttas soleklare hjerte, et innebygget utekjøkken.

Værelset var opprinnelig en åpning mellom hytta og annekset. Nå er det et trivelig inne-uterom, med varmekabler under flisegulvet, glassdører i begge ytterveggene og tak som slipper lyset inn. Her er romslig langbord, kjøkkenbenk med gasskomfyr – for sløying av fisk og koking av krabbe – og trivsel i hver centimeter.

Barnebarna Synva på åtte og Aron på tolv dukker opp. De bor i Stavanger. Sammen med mamma Annelise Wagle besøker de besteforeldrene på hytta i helgen. Jostein og Inger Wagle har to døtre. De var i 20-30 års alderen da hytta ble bygget. I etterkant har fire barnebarn kommet til, som perler på en snor. Hytta sto ferdig to dager før eldstemann Aron ble født. Noen datoer glemmer en aldri.